• "Humanister behövs verkligen i Almedalen"

[2017-07-10] Historikern Ulrika Lagerlöf Nilsson åkte till Almedalen med låga förväntningar och en lite tveksam inställning. Efteråt vill hon däremot uppmana fler från fakulteten att ta chansen och se till att delta på liknande publika arenor. ¿ Humanister är inte precis överrepresenterade i Almedalen, men vi behövs verkligen där, säger hon.

• Ny docent vill bevara minnen som inte är materiella

[2017-07-07] Astrid von Rosen har blivit antagen som ny docent i konst- och bildvetenskap. Hennes tvärvetenskapliga forskningsprojekt har ofta kretsat kring scenografi och dans och hon har bidragit till ett helt nytt och innovativt sätt att tänka kring arkivering och bevarande av minnen.

• Marie Demker börjar blogga på fakultetens nya Dekanblogg

[2017-06-28] 4 frågor till Humanistiska fakultetens dekan Marie Demker, som precis skrivit ett första inlägg på Dekanbloggen.

• Ny bok ger svar om bronsålderskulturers undergång

[2017-06-28] Tre frågor till professor Peter M. Fischer som är ansvarig utgivare av en ny bok som presenterar nya fakta kring frågan varför bronsålderskulturerna i östra Medelhavet gick mot sin ned- och undergång.

• Återbruk och cirkulerande kulturarv i Almedalen

[2017-06-28] I en cirkulär ekonomi kan avfall gå från börda till resurs. Det säger Staffan Appelgren, socialantropolog vid Göteborgs universitet, som medverkar i forskningsprojektet ¿Re:heritage¿ och deltar i ett seminarium om möbler, inredning och hållbart återbruk i Almedalen den 6 juli.