• Vetenskapsmarschen lockade flera hundra deltagare

[2017-04-25] Drygt 600 personer samlades på Gustaf Adolfs torg den 22 april för att delta i March for science, en internationell hyllning till vetenskap och forskning. - Vi måste ständigt kämpa för vetenskapens status, den här marschen är bara början, förklarade Pam Fredman, rektor vid Göteborgs universitet som, tillsammans med bland andra Chalmers rektor, Stefan Bengtsson, talade på Götaplatsen.

• Ny konferensvolym: Svenskans beskrivning 35

[2017-04-25] Den nya volymen innehåller 2 av plenarföredragen och 26 av de övriga presentationerna från konferensen Svenskans beskrivning 35.

• Fyra lärare delar på fakultetens pedagogiska pris

[2017-04-24] Helle Lykke Nielsen, Martin Kaså, Cathrine Felix och Rosmari Lillas tilldelas Humanistiska fakultetens Pedagogiska pris 2016. Pristagarna kommer att uppvaktas i samband med Professorsinstallationen den 28 april.

• Syrisk arkeolog forskar om hotade kulturarv

[2017-04-21] Hur skyddar vi hotade kulturarv? Det är något som intresserar syriska arkeologen och forskaren Anas Al Khabour både professionellt och privat. Via programmet Scholors at Risk (SAR) har han en tjänst på institutionen för historiska studier vid GU.

• Regeringen utser Eva Wiberg som ny rektor

[2017-04-21] Idag, torsdag 20 april, har regeringen formellt beslutat att utse Eva Wiberg till ny rektor för Göteborgs universitet. Den 1 juli tillträder hon sitt nya uppdrag.