• Ny docent i etnologi - med fokus på stadsomvandling

[2017-08-17] Joakim Forsemalm har antagits som docent i etnologi. Stadsutveckling har varit hans stora fokus ända sedan avhandlingen 2007 och han arbetar idag heltid med både forskning och praktisk stadsutveckling.

• På jakt efter vikingatidens vardag

[2017-08-15] Vem döljer sig egentligen bakom schablonbilden av den arge krigstörstande vikingen? Vid årets fältkurs i publik arkeologi försökte studenter och lärare komma åt vikingatidens vardag.

• "Humanister behövs verkligen i Almedalen"

[2017-07-10] Historikern Ulrika Lagerlöf Nilsson åkte till Almedalen med låga förväntningar och en lite tveksam inställning. Efteråt vill hon däremot uppmana fler från fakulteten att ta chansen och se till att delta på liknande publika arenor. ¿ Humanister är inte precis överrepresenterade i Almedalen, men vi behövs verkligen där, säger hon.

• Ny docent vill bevara minnen som inte är materiella

[2017-07-07] Astrid von Rosen har blivit antagen som ny docent i konst- och bildvetenskap. Hennes tvärvetenskapliga forskningsprojekt har ofta kretsat kring scenografi och dans och hon har bidragit till ett helt nytt och innovativt sätt att tänka kring arkivering och bevarande av minnen.

• Marie Demker börjar blogga på fakultetens nya Dekanblogg

[2017-06-28] 4 frågor till Humanistiska fakultetens dekan Marie Demker, som precis skrivit ett första inlägg på Dekanbloggen.