• Ny lektor intresserad av textteori och populärlitteratur

[2017-02-17] Han gillar att forska om populärlitteratur för unga - de där böckerna som inte läses i skolan. Christian Mehrstam är ny lektor i litteraturvetenskap med inriktning mot barnlitteratur.

• Lär av historien - det omöjliga är möjligt

[2017-02-14] Visst kan vi lära av historien. Det var forskarna Helene Lööw, Arne Jarrick och Christer Mattsson överens om under Historiedagen. Frågan är vad. - Historien återupprepar sig aldrig. Om det är något den lär oss är det att det omöjliga alltid är möjligt, säger Helene Lööw.

• Forskardagen gav breddad syn på det kulturvetenskapliga fältet

[2017-02-10] Onsdagen den 8:e februari anordnade institutionen för kulturvetenskaper en forskardag, där 40 forskare från institutionens alla ämnen presenterade sina forskningsprojekt.- Det blev som jag hade hoppats, att folk gick mellan olika presentationer och var nyfikna på andras forskning, säger initiativtagaren Karin Wagner.

• Programmet släppt för årets upplaga av Grammatikfestivalen

[2017-02-09] För nionde gången bjuder vi in till Grammatikfestival i Göteborg. Nu är programmet släppt för årets upplaga av Grammatikfestivalen.

• Fyra doktorandtjänster på historiska studier

[2017-02-08] Institutionen för historiska studier söker fyra nya doktorander. Sista ansökningsdag är 28 februari.