• Lena Johannesson får pris av Svenska Akademien

[2017-06-21] Lena Johannesson tilldelas Axel Hirschs pris 2017.

• Blivande kommunikatörer lyfter frågor om tillgänglighet

[2017-06-19] Den femte kullen masterstudenter på kommunikatörsprogrammet presenterade sina pågående examensarbeten vid en konferens på institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori i juni. I år är de nio studenter som fördjupar sig i vitt skilda frågor, från trafikförvaltningens syn på tillgänglighet till klagomålsbemötande på Facebook.

• Hur Aristoteles uppfattades under medeltiden

[2017-06-19] Hur läste och tolkade man Aristoteles verk om logik och metafysik under medeltiden? I den frågan djupdyker en grupp forskare vid Göteborgs universitet tillsammans med internationella kollegor. Deras essäer finns nu samlade i boken The Aristotelian Tradition.

• Röstjämförelser i polisutredningar i fokus för ny avhandling

[2017-06-19] Jonas Lindh är rättsfonetiker och har i många år anlitats av Polisen både i Sverige och utomlands. Nu disputerar han med Sveriges första avhandling i ämnet. Den visar bland annat att lyssnare fokuserar på helt andra saker än ett automatiskt system.

• Kristendomen växer i Kina

[2017-06-16] 3 frågor till sinologen Fredrik Fällman som den 10 juni medverkade och höll föredrag vid Reformationsjubiléet i Wittenberg, där 500-årsminnet av att Martin Luther spikade upp sina 95 teser på Slottskyrkans port firas med ett stort program under hela året.