Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Teaterstudier och praktik ledde till jobb på Folkteatern

  [2017-03-28] Efter att ha läst teaterstudier och gjort en termins praktik via Göteborgs universitet fick Mathilda Adolfsson Näslund jobb på Folkteatern. I dag arbetar hon som producent.

 • Vill undersöka relationen mellan konst och stadsplanering

  [2017-03-27] Masterprogrammet Kultur och demokrati startade hösten 2016 och ger en fördjupning av sambanden mellan kultur, politik och ekonomi. Studenten Nils Westman är särskilt intresserad av hur konst och stadsplanering samspelar och vill efter utbildningen påverka samhällsutvecklingen genom att jobba med skrivande, förvaltning eller politik.

 • "Jag tror mycket väl att Sven-Ingvars låtar kan förmedla djupa och existentiella tankar"

  [2017-03-27] 4 frågor till Lars Lilliestam, professor i musikvetenskap, som i fredags medverkade i Vetenskapsradions veckomagasin i P1 med anledning av att sångaren Sven-Erik Magnusson i dansbandet Sven-Ingvars gått bort.

 • På forskningsresa med medeltida guideböcker

  [2017-03-27] Ett treårigt tvärvetenskapligt forskningsprojekt om guidebokens historia, med fokus på Rom, har precis avslutats. Forskarna har undersökt guideböcker från olika tidsepoker, där den äldsta är från medeltiden, och vandrat i de historiska guideböckernas fotspår.

 • Att läka med hjälp av litteratur, konst och musik

  [2017-03-24] Genom samtal om litteratur och konst kan psykoterapeuter få patienter att tala om trauman och andra svåra händelser. Det visar en ny studie vid Göteborgs universitet. - Det kan hjälpa människor väldigt mycket att uttrycka sig och närma sig svåra områden, säger Elisabeth Punzi, psykolog och forskare inom nätverket för medicinsk humaniora.

Fler nyheter

Kalender

Till kalendern

Kontaktinformation

Johanna Hillgren, kommunikatör

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Renströmsgatan 6

Telefon:
031-786 10 68, 0766-18 10 68

Sidansvarig: Thomas Melin|Sidan uppdaterades: 2016-09-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://hum.gu.se/aktuellt/
Utskriftsdatum: 2017-03-29