Ordboksanvändning på nätet

Seminarium

Seminariet arrangeras av forskningsområdet Språk och lärande vid institutionen för språk och litteraturer. Alla intresserade är välkomna!

Ordboksanvändning på nätet. En undersökning av användningen av Lexins svenska lexikon

På seminariet ger jag en presentation av mitt nyligen avslutade avhandlingsprojekt. Det handlar om användningen av en inlärningsordbok på internet, närmare bestämt Lexins svenska lexikon, LSL. Mitt perspektiv är lexikografiskt och användarorienterat. Det innebär att jag framför allt har intresserat mig för den faktiska (spontana) användningen av LSL och vilka behov användarna själva ger uttryck för att de har. Användningen undersöks genom en kombination av metoder: loggfilsanalys, webbenkätundersökning och datatriangulering. De olika metoderna genererar resultat som kompletterar varandra vilket har gett en mer nyanserad och rättvisande beskrivning av användningen av LSL.

Föreläsare: Ann-Kristin Hult, institutionen för svenska språket, Göteborgs universitet

Datum: 2017-04-25

Kategorier: Lärande, Forskning, Humaniora

Arrangör: institutionen för språk och litteraturer