Högre seminariet: Forskningskommunikation - hur funkar det och varför är det viktigt?

Högre seminarium

Forskningskommunikation - hur funkar det och varför är det viktigt?

Johanna Hillgren, kommunikatör på Humanistiska fakulteten, Elin Widfeldt, kommunikatör på institutionen för litteratur, idéhistoria och religion, och Annika Koldenius, kommunikatör på kommunikationsenheten.

Annika Koldenius inleder klockan 15.15 med att prata om Wikipedia: Vad är det? Hur funkar det? Varför ska forskare vara där? Hur arbetar Göteborgs universitet med Wikipedia i dag, och vilket stöd kan forskare få när det gäller Wikipedia?

Därefter pratar Johanna Hillgren och Elin Widfeldt om forskningskommunikation vid Humanistiska fakulteten och institutionen för litteratur, idéhistoria och religion. Hur ser det dagliga arbetet ut? Hur kan jag som forskare nå ut bättre och samverka mer? Vad händer efter att ett pressmeddelande är skickat? Varför ska jag över huvud taget ägna mig åt forskningskommunikation?

Ordförande: Cecilia Rosengren.

The seminar will be held in Swedish.

På Högre seminariet möts doktorander och seniora forskare för idéutbyte och perspektiv utöver ämnesgränserna.

Datum: 2017-09-20

Kategorier: Humaniora