Lars Vipsjö: "Transmedialt berättande, kulturarvsförmedling, målgrupp barn"

Seminarium

BABAKUL-seminarium: "Transmedialt berättande, kulturarvsförmedling, målgrupp barn".

ars Vipsjö är fil.dr. vid Högskolan i Skövde och gästar Göteborgs universitet för att tala om KLUB ¿ Kiras och Luppes Bestiarium.

I KLUB skapar spelutvecklingsstudenter tillsammans med museipedagoger och barnbibliotekarier ett transmedialt barnboksprojekt. Det transmediala berättandet studeras som verktyg för förmedling av ett lokalt, men samtidigt allmängiltigt, kulturarv.

Dessutom blir det nätverksmöte för BABAKUL och releasefest för det nya numret av LIR.journal: Performing the Child: Power and Politics in Children¿s Literature and Culture.

Seminarium torsdagen den 26 oktober, 13.15¿15.00, därefter releasefest.

BABAKUL är en seminarieserie med anknytning till forskningsområdet Barn, barndom och kulturella praktiker.

Datum: 2017-10-26

Kategorier: Litteraturvetenskap