Näckrostimmen: Turkiet och sekulariteten

Föreläsning

Turkiet har under de senaste åren utvecklats i en alltmer auktoritär och odemokratisk riktning. Ofta förklaras det som en vändning från sekularism till islamism. Men är det så enkelt?

Klas Grinell, författare till boken Imamen, kuppen och tjänarna: Gülenismen och Turkiet (Celanders, 2017), diskuterar kopplingarna mellan demokrati, sekularitet, islam och mänskliga rättigheter i Turkiet.

MEDVERKANDE: Klas Grinell, docent i idéhistoria, Göteborgs universitet, och intendent för globala samtidsfrågor på Världskulturmuseet.

Datum: 2017-09-19

Kategorier: Humaniora