Docentföreläsning: Om moraliskt tal och tänkande

Föreläsning

Hur ska vi förstå tankar och tal om moral? John Eriksson håller sin docentföreläsning den 14 september. Välkommen!

Docentföreläsningen äger rum torsdagen den 14 september klockan 16.00. Den ges på engelska och är öppen för alla intresserade.

Efteråt är det mingel med lättare förtäring.

How to think about moral thought and talk

How should we understand moral thought and talk? What is it, for example, to think that stealing is wrong and what do moral terms, for example right and wrong, mean? These are central questions in metaethics. The aim of this talk is to give a brief introduction to some central considerations that guide metaethical theorizing and explain why I favor a certain view on these matters.

Föreläsare: John Eriksson, docent i praktisk filosofi

Datum: 2017-09-14

Tid: 16:00

Kategorier: Humaniora