Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Lena Johannesson får pris av Svenska Akademien

  [2017-06-21] Lena Johannesson tilldelas Axel Hirschs pris 2017.

 • Blivande kommunikatörer lyfter frågor om tillgänglighet

  [2017-06-19] Den femte kullen masterstudenter på kommunikatörsprogrammet presenterade sina pågående examensarbeten vid en konferens på institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori i juni. I år är de nio studenter som fördjupar sig i vitt skilda frågor, från trafikförvaltningens syn på tillgänglighet till klagomålsbemötande på Facebook.

 • Hur Aristoteles uppfattades under medeltiden

  [2017-06-19] Hur läste och tolkade man Aristoteles verk om logik och metafysik under medeltiden? I den frågan djupdyker en grupp forskare vid Göteborgs universitet tillsammans med internationella kollegor. Deras essäer finns nu samlade i boken The Aristotelian Tradition.

 • Röstjämförelser i polisutredningar i fokus för ny avhandling

  [2017-06-19] Jonas Lindh är rättsfonetiker och har i många år anlitats av Polisen både i Sverige och utomlands. Nu disputerar han med Sveriges första avhandling i ämnet. Den visar bland annat att lyssnare fokuserar på helt andra saker än ett automatiskt system.

 • Kristendomen växer i Kina

  [2017-06-16] 3 frågor till sinologen Fredrik Fällman som den 10 juni medverkade och höll föredrag vid Reformationsjubiléet i Wittenberg, där 500-årsminnet av att Martin Luther spikade upp sina 95 teser på Slottskyrkans port firas med ett stort program under hela året.

 • Mer kunskap om våldsbejakande extremism ska ge bättre strategier

  [2017-06-14] Behovet av metoder och arbetsformer för att förhindra radikalisering och förebygga våldsbejakande extremism är stort. På uppdrag av Segerstedtinstitutet kartläggs nu den forskning som har bedrivits inom detta område, i ett projekt vid Göteborgs universitet.

 • Forskning om musiken i Andrei Tarkovskijs filmer får anslag från RJ Sabbatical

  [2017-06-13] Tobias Pontara, docent i musikvetenskap, har beviljats medel från Riksbankens Jubileumsfond för sin forskning om musiken i Andrej Tarkovskijs filmer.

 • Sommargrammatik - fräscha upp din skolgrammatik inför terminsstarten

  [2017-06-13] Börjar du någon av våra grundkurser i språk till hösten? Då är kanske en kort repetitionskurs i grammatik något för dig!

 • Fotbollsmetaforer blir en allt större del av språket

  [2017-06-13] Uttryck från fotbollens värld används i en allt större utsträckning i det svenska språkbruket. Bland annat är det inom media och politik som fotbollsmetaforer har blivit vanliga. Det visar en studie från Göteborgs universitet.

 • Finansiell etik synas av ny forskargrupp

  [2017-06-09] Göteborgs universitet blir basen för en ny internationell forskargrupp som ska utreda moraliska och politiska frågor kring det finansiella systemet. Senaste årens ekonomiska kriser och missnöje med hur finansmarknaden ser på sitt samhällsansvar är bakgrunden, menar forskningsledaren Joakim Sandberg.

Fler nyheter

Kontaktinformation

Johanna Hillgren, kommunikatör

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Renströmsgatan 6

Telefon:
031-786 10 68, 0766-18 10 68

Sidansvarig: Thomas Melin|Sidan uppdaterades: 2010-06-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?