• Vetenskapsmarschen lockade flera hundra deltagare

[2017-04-25] Drygt 600 personer samlades på Gustaf Adolfs torg den 22 april för att delta i March for science, en internationell hyllning till vetenskap och forskning. - Vi måste ständigt kämpa för vetenskapens status, den här marschen är bara början, förklarade Pam Fredman, rektor vid Göteborgs universitet som, tillsammans med bland andra Chalmers rektor, Stefan Bengtsson, talade på Götaplatsen.

• Ny konferensvolym: Svenskans beskrivning 35

[2017-04-25] Den nya volymen innehåller 2 av plenarföredragen och 26 av de övriga presentationerna från konferensen Svenskans beskrivning 35.

• Fyra lärare delar på fakultetens pedagogiska pris

[2017-04-24] Helle Lykke Nielsen, Martin Kaså, Cathrine Felix och Rosmari Lillas tilldelas Humanistiska fakultetens Pedagogiska pris 2016. Pristagarna kommer att uppvaktas i samband med Professorsinstallationen den 28 april.

• Syrisk arkeolog forskar om hotade kulturarv

[2017-04-21] Hur skyddar vi hotade kulturarv? Det är något som intresserar syriska arkeologen och forskaren Anas Al Khabour både professionellt och privat. Via programmet Scholors at Risk (SAR) har han en tjänst på institutionen för historiska studier vid GU.

• Regeringen utser Eva Wiberg som ny rektor

[2017-04-21] Idag, torsdag 20 april, har regeringen formellt beslutat att utse Eva Wiberg till ny rektor för Göteborgs universitet. Den 1 juli tillträder hon sitt nya uppdrag.

• Öppen debatt: Universiteten, staden och kulturarven

[2017-04-20] Göteborgs universitet bygger om och nytt på flera platser i staden: Medicinareberget, Renströmsparken och vid Handelshögskolan. Sedan ett år har universitetet också en ny strategi för lokalförsörjning som ger riktningen för hur vi utvecklar våra lokaler för verksamheten. Kom, lyssna och delta i kvällens debatt mellan stadsarkitekt Björn Siesjö, professor Marie Demker, dekanus för Humanistiska fakulteten, Mårten Tiselius, chef för strategisk fastighetsutveckling vid Göteborgs universitet och arkitekturprofessorn och debattören Claes Caldenby. Debatten är den publika delen av forskningskonferensen Co-curating the city: universities and urban heritage past and future. Tid: Torsdag 20 april, klockan 18.00-20.00 Plats: Gamla Hovrätten, lokal T302, Olof Wijksgatan 6 Ingen anmälan.

• "Globalt avfall kopplat till nyliberal kapitalistisk konsumtion"

[2017-04-19] Tre frågor till Myra Hird, som besöker Nätverket för miljöhumaniora den 27 april och pratar om avfallshantering.

• Nya appar för medborgarforskning tema på workshop i april

[2017-04-19] Den 25-27 april hålls en internationell workshop om nya mobilverktyg för medborgarforskning på Göteborgs universitet. Intresserade av medborgarforskning bjuds in att delta, det finns några platser kvar. - Vi fokuserar på utveckling av mobila applikationer och plattformar, säger Dick Kasperowski, forskare inom vetenskapsteori och en av arrangörerna för dagarna.

• Ny docent tar större grepp kring bronsåldern

[2017-04-19] Genom sin forskning vill nya docenten och bronsåldersforskaren Serena Sabatini visa vad som händer i skarvarna. Istället för att fokusera på ett begränsat område är det kopplingarna mellan kontinenten och Medelhavet som lockar.

• Masterprogram i samverkan med myndigheter

[2017-04-13] Masterprogrammet i evidensbasering vid Göteborgs universitet fördjupar nu sin samverkan med Skolforskningsinstitutet och Folkhälsomyndigheten för att stödja praktiker inom välfärdens verksamheter som vill använda forskningsresultat.