• Ny docent i etnologi - med fokus på stadsomvandling

[2017-08-17] Joakim Forsemalm har antagits som docent i etnologi. Stadsutveckling har varit hans stora fokus ända sedan avhandlingen 2007 och han arbetar idag heltid med både forskning och praktisk stadsutveckling.

• På jakt efter vikingatidens vardag

[2017-08-15] Vem döljer sig egentligen bakom schablonbilden av den arge krigstörstande vikingen? Vid årets fältkurs i publik arkeologi försökte studenter och lärare komma åt vikingatidens vardag.

• "Humanister behövs verkligen i Almedalen"

[2017-07-10] Historikern Ulrika Lagerlöf Nilsson åkte till Almedalen med låga förväntningar och en lite tveksam inställning. Efteråt vill hon däremot uppmana fler från fakulteten att ta chansen och se till att delta på liknande publika arenor. ¿ Humanister är inte precis överrepresenterade i Almedalen, men vi behövs verkligen där, säger hon.

• Ny docent vill bevara minnen som inte är materiella

[2017-07-07] Astrid von Rosen har blivit antagen som ny docent i konst- och bildvetenskap. Hennes tvärvetenskapliga forskningsprojekt har ofta kretsat kring scenografi och dans och hon har bidragit till ett helt nytt och innovativt sätt att tänka kring arkivering och bevarande av minnen.

• Marie Demker börjar blogga på fakultetens nya Dekanblogg

[2017-06-28] 4 frågor till Humanistiska fakultetens dekan Marie Demker, som precis skrivit ett första inlägg på Dekanbloggen.

• Ny bok ger svar om bronsålderskulturers undergång

[2017-06-28] Tre frågor till professor Peter M. Fischer som är ansvarig utgivare av en ny bok som presenterar nya fakta kring frågan varför bronsålderskulturerna i östra Medelhavet gick mot sin ned- och undergång.

• Återbruk och cirkulerande kulturarv i Almedalen

[2017-06-28] I en cirkulär ekonomi kan avfall gå från börda till resurs. Det säger Staffan Appelgren, socialantropolog vid Göteborgs universitet, som medverkar i forskningsprojektet ¿Re:heritage¿ och deltar i ett seminarium om möbler, inredning och hållbart återbruk i Almedalen den 6 juli.

• Nya utgrävningar på Kata Gård i sommar

[2017-06-26] Nu fortsätter utgrävningarna på Kata Gård i Varnhem. Den här gången är det ett vikingatida långhus där Kata själv tros ha bott som ska undersökas.

• Lena Johannesson får pris av Svenska Akademien

[2017-06-21] Lena Johannesson tilldelas Axel Hirschs pris 2017.

• Blivande kommunikatörer lyfter frågor om tillgänglighet

[2017-06-19] Den femte kullen masterstudenter på kommunikatörsprogrammet presenterade sina pågående examensarbeten vid en konferens på institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori i juni. I år är de nio studenter som fördjupar sig i vitt skilda frågor, från trafikförvaltningens syn på tillgänglighet till klagomålsbemötande på Facebook.