Lena Johannesson får pris av Svenska Akademien

Nyhet: 2017-06-19

Lena Johannesson tilldelas Axel Hirschs pris 2017.

Svenska Akademien har tilldelat Lena Johannesson, professor emerita i konst- och bildvetenskap, Axel Hirschs pris för hennes bok "Fougstedts: Familjen och sakligheten", som utkom under förra året. Priset, som är 120 000 kronor, delas ut till författare som gjort "en levnadsteckning av högt konstnärligt och kulturhistoriskt värde eller ett betydelsefullt historiskt arbete". Johannessons bok ger inblickar i familjen Fougsteds konstnärskap i olika skeden av modernismen genom ett tidigare okänt familjearkiv.

Lena Johannesson var verksam som professor i konst- och bildvetenskap vid Göteborgs universitet mellan 1996-2010.

Artikeln publicerades först på: kultur.gu.se

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2015-08-17