Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskning

Love Forssberg Malm. Foto: Kristian Sahlberg, Mecka för GU

Forskningen inom det humanistiska området vid Göteborgs universitet är mycket bred. Ett gemensamt drag för humanistisk forskning är analys, tolkning och beskrivning av människans idévärld och livsvärld samt de uttryck de mänskliga erfarenheterna tar sig, språkligt och kulturellt.

Humanistisk forskning bedrivs på såväl historiskt som nutida material huvudsakligen med analytiska, kritiska och hermeneutiska metoder. Även empirisk och teknisk forskning pågår vid fakulteten.

Humanistiska fakulteten har beslutat att satsa på forskningsmiljöer inom medicinsk och digital humaniora samt miljöhumaniora.

Göteborgs universitet har gjort särskilda satsningar på styrkeområden inom forskning. Två av dessa hör till Humanistiska fakulteten, språkteknologi och kulturarvsstudier. Båda är tvärvetenskapliga forskningsområden som även engagerar forskare från andra fakulteter vid Göteborgs universitet, och vid andra lärosäten i Sverige och utomlands.

Vill du läsa mer om institutionernas forskning följer du länkarna till respektive institutions egna sidor.

 

Sidansvarig: Eva Englund|Sidan uppdaterades: 2017-03-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://hum.gu.se/forskning/
Utskriftsdatum: 2017-03-30