Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Magasinet Humanisten

Humanisten är ett magasin för alla som är intresserade av den verksamhet som sker vid Humanistiska fakulteten, Göteborgs universitet. Nu finns det första numret att läsa både i tryckt och i digital form.

Humanisten, omslag– I magasinet ges exempel på vad humaniora bidrar med. Det riktar sig till alla som redan har intresse för humanistisk kunskap, men också till dem som mest är nyfikna på vad fakulteten gör och vill veta mer, säger dekanus Margareta Hallberg.

En betydande del av humanioras verksamhet är inriktad på samarbete med andra. I magasinet ges flera exempel på var man kan träffa på engagerade forskare och lärare utanför Humanistens väggar och hur humanister tar sig an samtidens utmaningar genom samverkan.

Språkfrågor, en växande företagaranda bland humanister och flera exempel på nytänkande inom humaniora där tvärvetenskapliga samarbeten blir allt fler, är något av innehållet.

– Mycket mer finns att ta del av i detta späckade magasin så det är bara att låta sig inspireras av såväl mångfalden och kreativiteten på Humanisten som lusten att delta i angelägna projekt om kunskap, kultur och samhälle, säger Margareta Hallberg, dekanus vid Humanistiska fakulteten.

Sidansvarig: Gunilla Johnander Parlenvi|Sidan uppdaterades: 2014-07-01
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?