Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Humanistiska fakultetens doktorandkonferens 2017

Vad ryms inom begreppet humaniora? Vilka frågor engagerar nästa generations humanistiska forskare? Välkomna att delta i Humanistiska fakultetens doktorandkonferens 16–17 november 2017.

Call for abstracts – förlängd deadline

Hösten 2017 arrangeras för första gången en fakultetsgemensam doktorandkonferens på Humanistiska fakulteten vid Göteborgs universitet. På Humanistiska fakulteten finns 194 doktorander, fördelade över sex institutioner och ett trettiotal ämnen. Denna konferens innebär en möjlighet för dig som doktorand att få en inblick i den forskning som bedrivs av kollegor inom andra ämnen och på andra institutioner. Kanske kan detta leda till både nya bekantskaper och att idéer till framtida forskningsprojekt börjar ta form?

Samverkan med det omgivande samhället är en viktig del av universitets uppdrag, och därför kommer konferensen att vara öppen för allmänheten. Representanter för Göteborgs stad, Göteborgs universitet och näringslivet kommer dessutom att bli särskilt inbjudna. Vi vill att Humanistiska fakultetens doktorandkonferens ska bli ett forum för diskussion av viktiga frågor gällde forskningsetik, humanioras roll i samhället samt vikten av humanistisk forskning.

Konferensen organiseras av en organisationskommitté inom Humanistiska doktorandrådet (HDR) och Humanistiska fakultetskansliet. Vi välkomnar alla fakultetens doktorander att skicka in abstracts som speglar det egna forskningsområdet. Konferensen kan vara ett bra tillfälle att öva på en kommande konferenspresentation, eller upprepa en lyckad presentation från en tidigare konferens. Nyantagna doktorander kan med fördel presentera sina projekt.

Skicka in abstract

Skicka in ett max 300 ord långt abstract på svenska eller engelska senast den 2 juni 2017 till organisationskommittén på e-post: hfdk2017@hum.gu.se Skriv ”abstract” och ditt namn i ärenderaden.

Formalia

Följande information ska finnas med högst upp på sidan:

  • Namn
  • Institution
  • Forskarutbildningsämne

Därefter följer ditt abstract med rubrik, text och eventuell referenslista. OBS! Skicka in texten som ett Word dokument (ej PDF). Vi planerar att trycka en abstractsamling och skulle därför vara mycket tacksamma om ni är noggranna med korrekturläsningen av era abstracts.

Följande information ska finnas med i e-postmeddelandet:

  • Föredragsspråk. Vissa sessioner kommer att vara svenskspråkiga och vissa engelskspråkiga. Meddela organisationskommittén vilket språk du önskar delta med.
  • Fem nyckelord. Detta behövs för att det ska vara möjligt att samla presentationerna tematiskt, över institutions- och ämnesgränser.

Vi kommer i slutet av juni informera alla dem som har skickat in abstract om deras presentationer har antagits med eller utan förbehåll. Konferensen är öppen för alla doktorander – men vi ställer ändå krav på att det inskickade abstractet ska hålla god vetenskaplig kvalitet.

Organisationskommitté: Malin Podlevskikh Carlström (SPL), Houman Sadri (SPL), Sari Nauman (Hist), Susanna Rolfsdotter Eliasson (KUV), Pavol Jakubec (Hist), Matilda Amundsen Bergström (LIR)

Sidansvarig: Eva Englund|Sidan uppdaterades: 2017-05-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?