Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Konferens om historiska kollapser

Konferens

Den 18-19 april anordnar Institutionen för historiska studier en konferens med temat kollapser i den sena bronsåldern och antiken. Konferensen "Decline vs Collapse" kommer även vara intressant för akademiker som arbetar med andra perioder eftersom detta är ett återkommande tema i historia och förhistoria i östra Medelhavsområdet.

Ordet kollaps betyder "jag faller" på latin och antyder om något plötsligt och oförutsett. Vid konferensen kommer inlämnade papers att betona kollapsen av större system. Hur visar sig kollaps i dessa perioder som en händelse och en process? Vilka händelser karakteriserar ett sammanbrott, hur samspelar naturliga och kulturella faktorer och vad överlever kollapser? Kan ett jämförande förhållningssätt till kollapser hjälpa oss att förstå hur en epok avslutas? En tvärvetenskaplig grupp på 18 forskare kommer att ta upp dessa frågor vid konferensen.

Konferensarrangörerna välkomnar forskare och studenter från olika discipliner att delta i diskussionerna.

Arrangörer:
Ingela Wiman, Docent; Sandra Karlsson, Doktorand; Mats Persson, Doktorand; Ole Christian Aslaksen, Doktorand, Institutionen för historiska studier

Datum & tid: 2012-04-18 kl 09:00 till 2012-04-19 kl 19:00

Kategorier: Humaniora

Arrangör: Institutionen för historiska studier

Plats: Humanistiska fakulteten

Evenemangslänk: Läs mer om Konferens om historiska kollapser

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2011-09-14
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?