• Arkivdata blir meningsfulla berättelser

[2018-01-16] Arkiv, samlingar och databaser har länge varit källor till information som har använts både för att främja utveckling och tillhandahålla material för forskning. Doktoranden William Illsley undersöker hur man kan sätta in arkivdata i sammanhang och skapa berättelser.

• Mässling - en sjukdom med lång historia i Sverige

[2018-01-16] Efter utbrottet på Östra Sjukhuset i Göteborg har mässling hamnat högt upp på den mediala agendan. Men vad har sjukdomen egentligen för historia i Sverige?

• Ny bok om trolldom och magiskt tänkande

[2018-01-15] I förmodern tid levde befolkningen i en "förtrollad" värld där det var självklart att övernaturliga makter och magiska krafter spelade en viktig och framträdande roll i tillvaron. Göran Malmstedt, professor i historia, släpper nu en bok om hur trolldom och magiskt tänkande formade tillvaron för människor under 1500- och 1600-talet och ger återverkningar än idag.

• Instagrammar om hållbart sparande

[2018-01-15] Forskargruppen i finansiell etik gäst-instagrammar denna vecka för Göteborgs Stad och ger tips kring hållbart sparande.

• Museum tar hjälp av studenter för en app om Mölndals Bro

[2018-01-12] Studenter på Medier, estetik och kulturellt entreprenörskap har i ett samverkansprojekt med bland andra Mölndals Stadsmuseum tagit fram ett antal olika förslag till en app som ska förändra människors upplevelse av Mölndals bro.