• Hundvisslor i fokus: forskare ska studera dolda politiska budskap

[2019-09-12] Hundvisslor är en form av budskap på sociala medier som uppfattas olika beroende på vem som lyssnar. I ett nytt forskningsprojekt vid Göteborgs universitet kommer forskare inom lingvistik, datalingvistik och statsvetenskap att undersöka på vilket sätt artificiell intelligens används för att påverka opinionen. Projektet leds av Asad Sayeed.

• Student från Kritiska studier diskuterar kritiskt tänkande med unga

[2019-09-12] Feminism, polisvåld och extremism - det är stor spännvidd på diskussionsämnena när unga i östra Göteborg går på kurs i kritiskt tänkande. En av arrangörerna är Vincent Lekblad, som precis har tagit examen från masterprogrammet Kritiska studier.

• Författarbesök blev samtal om barnamord och maktrelationer

[2019-09-11] Annandag påsk 1929 dödar plötsligt Ingeborg Andersson sina tre barn. Historien tystas ner inom familjen. Men nu pratas det om den igen: på tisdagskvällen fick kursen Litteratur och intersektionalitet författarbesök, när Maria Bouroncle berättade om sin släkthemlighet och hur det gick till när den blev bok.

• Översättningsarbete inom klassiska språk får forskningsanslag

[2019-09-11] Riksbankens Jubileumsfond har i dagarna fattat beslut att stötta ett nytt projekt: översättning som vetenskaplig verksamhet. Forskare och översättare inom klassiska språk, moderna språk och översättningsvetenskap kommer att delta.

• Kulturarv i Antarktis dokumenteras

[2019-09-10] En gammal forskningsstation på Antarktis ska dokumenteras för framtiden med hjälp av VR-teknik. Jonathan Westin, forskningskoordinator på Centrum för digital humaniora är en av forskarna som ingår i polarexpeditionen.