• Projekt om att lokalisera neolitiska centralplatser får forskningsmedel

[2019-10-18] Riksbankens Jubileumsfond (RJ) har beslutat att bevilja drygt 21 miljoner kronor till humanistisk och samhällsvetenskaplig forskning vid Göteborgs universitet. Bland dem hittar vi arkeologerna Karl-Göran Sjögren och Tony Axelssons projekt "Det gömda landskapet. Att lokalisera neolitiska centralplatser med hjälp av fjärranalys, geofysik och arkeologi" som beviljats hela 5 082 000 kronor. Arkeologerna delar lika på forskningen under de kommande tre åren.

• Projekt om digitalisering och medeltidens skandinaver får forskningsmedel

[2019-10-18] Litteraturvetaren Philip Lavender får nästan 2,1 miljoner kronor för att studera hur medeltidens skandinaver föreställde sig framtiden. Dessutom tilldelas Litteraturbanken och dess föreståndare Mats Malm forskningsmedel för att digitalisera svensk skönlitteratur från 1800-talet.

• Sex forskningsprojekt vid GU får finansiering av RJ

[2019-10-18] Riksbankens Jubileumsfond (RJ) har beslutat att bevilja drygt 21 miljoner kronor till humanistisk och samhällsvetenskaplig forskning vid Göteborgs universitet. Dessutom får Litteraturbanken 10,5 miljoner kronor i kategorin infrastruktur för forskning.

• Docentföreläsning: Vem kan man lita på?

[2019-10-17] I dessa tider av uttalade postsanningar, vem i hela världen kan man lita på? Vad sker i gränslandet mellan ideologi och vetenskap? Torsdagen den 31 oktober håller Johan Söderberg docentföreläsning om sina vetenskapsstudier. Välkommen!

• Nina Tahmasebi ny docent inom växande forskningsfält

[2019-10-15] När Nina Tahmasebi började forska kring automatiska metoder för att studera språkförändringar var hon en av få inom fältet. ¿ I år höll vi vår första internationella workshop och fick över 50 inskickade artiklar. Att få vara med om detta känns enormt roligt! Nu har Nina Tahmasebi antagits som docent vid Institutionen för svenska språket på Göteborgs universitet.