Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Docentföreläsning om medborgarforskning

  [2018-02-22] Medborgarforskning ¿ vad är det egentligen? Det är titeln på Dick Kasperowskis docentföreläsning som han håller torsdag den 22 februari på institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori, Göteborgs universitet.

 • Luftmätare används i stort medborgarforskningsprojekt

  [2018-02-21] Semester i Schleswig-Holstein? Undvik då den lilla orten Tarp. Där är nämligen luftkvaliteten särskilt dålig. Hur vet jag det? Jo, i Tyskland finns cirka 1100 luftmätarstationer, placerade över hela landet av vanliga medborgare, som publicerar resultat om hur luften är just där de bor. - Medborgarforskning har blivit ett demokratiskt inslag i vårt samhälle att ta på allvar, förklarar vetenskapsteoretikerna Dick Kasperowski och Christopher Kullenberg.

 • Språkbanken blir nationell

  [2018-02-21] Språkbanken har tilldelats sammanlagt 210 miljoner kronor för att under 7 år vidareutveckla sin verksamhet i en ny nationell infrastruktur för forskning i språkteknologi, språkvetenskap samt andra ämnesområden som bedriver forskning baserad på språkliga data. - Samtidigt omvandlas vi till ett konsortium med tre huvudparter, där Göteborgs universitet blir samordnare, förklarar föreståndaren Lars Borin.

 • Inbjudan: Nytt webblexikon lyfter fram kvinnor i historien

  [2018-02-21] Varför finns så få kvinnliga konstnärer, vetenskapsmän, politiker? Den frågan väcks så snart historia ska skrivas. Nu lanseras Svenskt kvinnobiografiskt lexikon, SKBL, som lyfter fram historiskt viktiga kvinnor.

 • Forskardagen visade på bredden inom kulturvetenskap

  [2018-02-19] För andra året bjöd institutionen för kulturvetenskaper in till Forskardagen, med en lång rad presentationer av den forskning som bedrivs vid institutionen. Såväl avslutade som pågående och kommande forskningsprojekt beskrevs för studenter, forskarkollegor och intresserad allmänhet.

Fler nyheter

Kalender

Till kalendern

Kontaktinformation

Johanna Hillgren, kommunikatör

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Renströmsgatan 6

Telefon:
031-786 10 68

Sidansvarig: Thomas Melin|Sidan uppdaterades: 2016-09-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?