Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Konflikter mellan shia- och sunnimuslimer kräver många liv

  [2019-04-25] Våldsamma konflikter mellan shia- och sunnimuslimer är inte särskilt vanliga, men de som finns är några av världens mest dödliga. Det visar nya uppgifter ur en speciell konfliktdatabas.

 • Medarbetare visades runt i nya Humanisten

  [2019-04-24] Inflyttningen till nya Humanisten närmar sig med stormsteg. På byggarbetsplatsen dras el, målas och hamras det för fullt. Förra veckan hade medarbetare på Humanistiska fakulteten möjlighet att få en rundvandring i nybygget.

 • Ballongfärder förändrade människans vy på 1700-talet

  [2019-04-24] Under upplysningstiden började människan uppskatta den vilda naturen mer, framförallt att betrakta den från hög höjd. Idéhistorikern Björn Billing har jämfört en bergsbestigare och en ballongfarare och deras försök att återge den svindlande vyn i text och bild.

 • Mötesspråket en utmaning när förvaltning möter internationalisering

  [2019-04-24] Det finns en spänning mellan den högre utbildningens internationaliseringsuppdrag och den svenska förvaltningstraditionen. Det visar en ny studie där universitetens språkpolicyer jämförts. - Universiteten förväntas locka till sig internationella studenter och medarbetare, men samtidigt krävs goda kunskaper i svenska för att kunna delta på alla nivåer i verksamheten, säger Susanna Karlsson vid Göteborgs universitet.

 • Bortglömt epidemisjukhus får nytt liv

  [2019-04-23] Från epidemisjukhus via barnpsykiatrisk mottagning till konstateljéer. Konstepidemin har en brokig historia som många kanske inte känner till. Men nu ska områdets kulturarv undersökas och dokumenteras.

Fler nyheter

Kontaktinformation

Johanna Hillgren, kommunikatör

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Humanisten, Lundgrensgatan 1B

Telefon:
031-786 10 68

Sidansvarig: Johanna Hillgren|Sidan uppdaterades: 2018-11-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://hum.gu.se/aktuellt/
Utskriftsdatum: 2019-04-25