Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Forskning om den mytifierade konstnärskolonin i Grez blir utställning

  [2019-02-21] "Grez-sur-Loing - konst och relationer" utställningen finns nu att ta del av på Waldemarsudde där vår forskare ALexandra Herlitz beskriver konstnärslivet.

 • Modersmålsundervisning hindrar inte elevers utveckling av svenska

  [2019-02-21] Det skriver 22 språkforskare, däribland Tommaso Milani och Julia Prentice på institutionen för svenska språket vid Göteborgs universitet, i Svenska Dagbladet idag med anledning av Internationella modersmålsdagen.

 • Humanistdagarna återuppstår på Frölunda kulturhus

  [2019-02-20] I mitten av mars återuppstår Humanistdagarna på Frölunda kulturhus. Det är ett av flera arrangemang som Humanistiska fakulteten satsar på för att få fler ungdomar intresserade av humaniora. - Presumtiva studenter behöver helt enkelt få upp ögonen för att humaniora är en viktig del av det demokratiska och kritiska samtalet, förklarar projektledaren Camilla Brudin Borg.

 • Danskan blev en oväntad favorit för Julia

  [2019-02-20] Julia Romell har varit språkintresserad så länge hon kan minnas, och när hon började studera på universitetet var det franska som gällde. Men i ett infall sökte hon en kvällskurs i danska – något som skulle leda till nya idéer, ny inriktning på studierna och dessutom fick hon vänner för livet.

 • Moraliska frågor om AI och djur på TEDx talk i Göteborg

  [2019-02-19] Dorna Behdadi, doktorand i praktisk filosofi, utmanar oss med moraliska frågor om AI och djur på måndagens ¿TEDx talk¿ på Konserthuset i Göteborg.

Fler nyheter

Kontaktinformation

Johanna Hillgren, kommunikatör

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Humanisten, Lundgrensgatan 1B

Telefon:
031-786 10 68

Sidansvarig: Johanna Hillgren|Sidan uppdaterades: 2018-11-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://hum.gu.se/aktuellt/
Utskriftsdatum: 2019-02-24