Karta - Johanna Hillgren, kommunikatör

• Ny professor med intresse för den konservativa ådran i litteraturen

[2017-12-11] Andrea Castro har befordrats till professor i spanska med litteraturvetenskaplig inriktning. - Göteborgs universitet har ju aldrig haft en kvinnlig professor i spanska, eller en professor i spanska som är född och uppvuxen i ett spansktalande land, så det är inte så dumt att det också finns plats för en kunskapsauktoritet med spanskklingande namn och spanskfärgad svenska, säger hon.

• Filosofiprofessor i julkalender om hållbar utveckling

[2017-12-11] Christian Munthe, professor i praktisk filosofi, döljer sig bakom lucka 10 i Göteborgs miljövetenskapliga centrums julkalender om de globala målen för hållbar utveckling. Han intervjuas om mål nr 10: Minskade ojämlikheter.

• Vintergrammatik - fräscha upp din skolgrammatik inför terminsstarten

[2017-12-11] Börjar du någon av våra grundkurser i språk till våren? Då är kanske en kort repetitionskurs i grammatik något för dig!

• Anders Herlitz får Harvard-pris

[2017-12-11] Anders Herlitz, forskare i praktisk filosofi, har fått ett prestigefullt pris som delas ut av Harvard Center for Population and Development Studies, Sissela Bok Ethics and Population Research Prize.

• Åke Hodell utforskade konstarternas gränser

[2017-12-07] Åke Hodells konstnärsskap - mellan bildkonst, litteratur och ljudkonst - står i fokus för en ny avhandling. Den visar hur problematik kring etik och teknik förenas med ett utforskande av de olika konstarternas gränser i Hodells konstnärskap.