Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Ny professor med intresse för den konservativa ådran i litteraturen

  [2017-12-11] Andrea Castro har befordrats till professor i spanska med litteraturvetenskaplig inriktning. - Göteborgs universitet har ju aldrig haft en kvinnlig professor i spanska, eller en professor i spanska som är född och uppvuxen i ett spansktalande land, så det är inte så dumt att det också finns plats för en kunskapsauktoritet med spanskklingande namn och spanskfärgad svenska, säger hon.

 • Filosofiprofessor i julkalender om hållbar utveckling

  [2017-12-11] Christian Munthe, professor i praktisk filosofi, döljer sig bakom lucka 10 i Göteborgs miljövetenskapliga centrums julkalender om de globala målen för hållbar utveckling. Han intervjuas om mål nr 10: Minskade ojämlikheter.

 • Vintergrammatik - fräscha upp din skolgrammatik inför terminsstarten

  [2017-12-11] Börjar du någon av våra grundkurser i språk till våren? Då är kanske en kort repetitionskurs i grammatik något för dig!

 • Anders Herlitz får Harvard-pris

  [2017-12-11] Anders Herlitz, forskare i praktisk filosofi, har fått ett prestigefullt pris som delas ut av Harvard Center for Population and Development Studies, Sissela Bok Ethics and Population Research Prize.

 • Åke Hodell utforskade konstarternas gränser

  [2017-12-07] Åke Hodells konstnärsskap - mellan bildkonst, litteratur och ljudkonst - står i fokus för en ny avhandling. Den visar hur problematik kring etik och teknik förenas med ett utforskande av de olika konstarternas gränser i Hodells konstnärskap.

Fler nyheter

Kontaktinformation

Johanna Hillgren, kommunikatör

Box 200, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Renströmsgatan 6

Telefon:
031-786 10 68, 0766-18 10 68

Sidansvarig: Thomas Melin|Sidan uppdaterades: 2016-09-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?