Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

David Jonstad: Ett enklare liv i kollapsens skugga

Lunchföreläsning

Tisdagen den 22 november har vi lunchföreläsning och -samtal med författaren och journalisten David Jonstad. Det kommer att handla om vår livsstil, miljö och framtida försörjning.

David Jonstad är redaktör på Klimatmagasinet Effekt och har bland annat skrivit den uppmärksammade boken "Kollaps - Livet vid civilisationens slut". Han är uppväxt i Stockholm men bor numera i Dalarna. Hans nya bok "Jordad" är en berättelse om vår tids stora utmaningar och hans egen resa från stadens betong till ett enklare och mer naturnära liv på landet.

Jonstad inleder lunchtimmen med en föreläsning om effekterna på våra liv och vår framtida försörjning av att en världsordning byggd på billig olja och dogmen om evig tillväxt börjar falla isär, och om det alternativ som finns under våra fötter - om en framtid där marken, snarare än marknaden, är det som tryggar vår försörjning.

Därefter öppnas för ett samtal. Vad betyder Jonstads perspektiv för akademin och för Göteborgs universitet? Vilka kopplingar finns mellan humanistiska studier och odling? Vilken roll kan Humanisten Students for Sustainability spela för en samhällsomställning?

Samtalspartners är Rikard Wingård, lektor i litteraturvetenskap och permakulturdesigner, och Rut Blomqvist, doktorand i miljöhumaniora, låtskrivare och aktivist.

Samtalet inleds med att Rut Blomqvist spelar låten "Jordad" som hon skrev utifrån Jonstads bok.

MAT OCH ANMÄLAN
Nätverket för miljöhumaniora bjuder på vegetariska lunchmackor. Anmäl dig senast den 16 november till Humanisten Students for Sustainability på hussgu@gmail.com. Uppge eventuell specialkost.
Vill du inte ha lunch måste du inte anmäla dig i förväg.

Bilden är tagen av Linda Gren.

Datum: 2016-11-22

Tid: 12:00 - 13:00

Kategorier: Humaniora

Arrangör: Institutionen för litteratur, idéhistoria och religion i samarbete med Nätverket för miljöhumaniora och Humanisten Students for Sustainability

Plats: Humanisten,Renströmsgatan 6
Lilla Hörsalen

Evenemangslänk: Läs mer om David Jonstad: Ett enklare liv i kollapsens skugga

Kontaktperson: Jonatan Palmblad

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2018-10-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?