Anders Lundgren: Kunskap och kemisk industri i 1800-talets Sverige

Seminarium

Teknik- och vetenskapshistoriska seminariet gästas av Anders Lundgren, institutionen för idé- och lärdomshistoria, Uppsala universitet.

Anders Lundgren presenterar sin nya bok Kunskap och kemisk industri i 1800-talets Sverige (Lund: Arkiv, 2017).

Seminariet hålls på svenska / The seminar will be held in Swedish.

Teknik- och vetenskapshistoriska seminariet är ett samarrangemang mellan avdelningen för teknik, vetenskap och samhälle vid Chalmers och institutionen för litteratur, idéhistoria och religion vid Göteborgs universitet. Seminarieansvariga är Gustav Holmberg (GU), gustav.holmberg@lir.gu.se, och Per Lundin (Chalmers), per.lundin@chalmers.se.

Datum: 2018-05-17

Kategorier: Idéhistoria

Plats: seminarierum 2356, Avdelningen för teknik, vetenskap och samhälle, Institutionen för teknikens ekonomi och organisation, Chalmers tekniska högskola, Vera Sandbergs Allé 8

Kontaktperson: Gustav Holmberg