Högre seminarium

Screaming Headlines: Investigative Journalism and Novelistic Form in Late-Victorian Britain. Gästföreläsning av Stephen Donovan, docent i engelska, Uppsala universitet.

Ordförande: Håkan Möller.

Föreläsningen hålls på engelska/The lecture will be held in English.

Investigative journalism changed the literary landscape of late-Victorian Britain by introducing new subject-matter and narrative features into the novel form. This paper examines a landmark investigation, W. T. Stead's "Maiden Tribute of Modern Babylon" series for the Pall Mall Gazette in 1885, in relation to R. L. Stevenson's Strange Case of Dr Jekyll and Mr Hyde (1886), with a focus on the peculiar narrative form and typography of this classic tale.

Datum: 2019-05-22

Kategorier: Humaniora