Changing landscapes in Translation Studies

Föreläsning

Yves Gambier, University of Turku och Immanuel Kant, Baltic Federal University föreläser (på engelska) inom forskningsområdet Språk och förmedling vid institutionen för språk och litteraturer i samarrangemang med SNÖ, Svenskt nätverk i översättningsvetenskap. Alla intresserade är välkomna!

In English (longer abstract)

Kort om föreläsningen:

Yves Gambier kommer att prata om två olika paradigmskiften som påverkat översättningen i praktiken och bidragit till förändringar inom forskningsområdet översättningsvetenskap. Det handlar dels om den kulturella vändningen med vilken ekvivalensparadigmet lämnades, dels om övergången från bokmediet till de digitala plattformarna. Förändringarna drivs på av utvecklingen inom data-, informations- och kommunikationsteknologi och i föreläsningen reflekteras det över hur det alltmer tvärvetenskapliga forskningsområdet översättningsvetenskap kommer att se ut i framtiden.

Föreläsare: Yves Gambier, University of Turku, Finland och Immanuel Kant Baltic Federal University, Kaliningrad, Russia

Datum: 2019-04-04

Kategorier: Humaniora, Forskning, Språk

Arrangör: institutionen för språk och litteraturer, tillsammans med med SNÖ, Svenskt nätverk i översättningsvetenskap