Brännpunkt språk: EU-kommissionens generaldirektorat för översättning

Föreläsning

Brännpunkt språk är en föreläsningsserie med arbetsmarknadsanknytning som arrangeras inom ramen för Internationella språkprogrammet vid institutionen för språk och litteraturer. Gästföreläsningarna riktar sig främst till Internationella språkprogrammets studenter men är öppna för alla intresserade.

Lena Olofsson-Piras har jobbat som översättare vid EU-kommissionens svenska översättningsavdelning i Bryssel sedan 1995 och som språkliga handläggare vid EU-kommissionens representation i Stockholm sedan 2017. Hon översätter från en, de, fr, fi, nl, da och is samt till en. Hon kommer att berätta om EU-kommissionens generaldirektorat för översättning och om arbetet på den svenska översättningsavdelningen samt även tala om rekryteringsmöjligheterna till EU-institutionerna.

Föreläsare: Lena Olofsson-Piras, översättare och språklig handläggare, EU-kommissionens representation i Sverige

Datum: 2019-02-27

Kategorier: Humaniora, Språk, Samverkan

Arrangör: institutionen för språk och litteraturer