STS seminarium: De-valuing nature? Matters labour between the Anthropocene and ecosystem services

Högre seminarium

Luigi Pellizzoni från Università di Pisa gästföreläser om De-valuing nature? Matter¿s labour between the Anthropocene and ecosystem services.

Ordförande: Johan Söderberg

Föreläsningen hålls på engelska. Alla intresserade är välkomna.

Modernitet har byggt på en grundläggande ambivalens om förhållandet mellan natur och samhälle. Detta har skildrats antingen som separata enheter eller som en grundläggande enhet. Jason Moore har hävdat att ett sådant spel har bidragit till kapitalismens expansion.

Ambivalensen återspeglas även i marxistiska synsätt och är central i den nya debatten inom Science and Technology Studies, STS.

Se engelska sidan för mer information.

Föreläsare: Luigi Pellizzoni från Università di Pisa

Datum: 2019-02-22