#Matarv - en gemensam plattform för samarbete kring matarv

Seminarium

Vad äter vi, och när, hur och varför? Mat hör ihop med människans överlevnad, men också med sociala mönster - kring maten skapas möten, upplevelser och traditioner. Det gäller såväl framtagning av råvaror som tillagningen av maten och rutiner kring måltiden.

Med #Matarv vill vi visa på lokala sammanhang om matberedning, förvaring av mat och olika sätt att laga mat. Vi vill också knyta an till samtiden och vårt synsätt och förhållande till mat idag.

Eftermiddagen inleds med en presentation av den gemensamma plattformen av de institutioner som ingår och är du intresserad och vill bidra/delta är det bara att anmäla intresse under dagen. Åsa Holmgren berättar också om arbetet med att bygga upp den digitala kunskapsbanken Matkult och hur man kan forska i arkiven med fokus på mat.

Du kommer också kunna lyssna på Richard Tellström som presenterar mat som ett kulturarv och om vårt förhållningssätt till det materiella och immateriella matkulturarvet.

Välkommen med din anmälan!

Datum: 2019-04-04

Kategorier: Humaniora

Plats: Riksarkivet/Landsarkivet i Göteborg, Arkivgatan 9, Göteborg

Ytterligare information:
matarv Inbjudan_Kulturarvsakademin_4april2019.pdf

Sista anmälningsdag: 2019-03-28 kl. 13:00.

Kontaktperson: Anita Synnestvedt

Registreringstiden för detta evenemang har gått ut