Frågor om svenska

Seminarium

Vi delar språket - men ser det lika ut hos båda? Tre språkexperter, två från Finland och en från Sverige, samtalar om frågor som de får svara på om svenskan på var sin sida av Östersjön. Är frågorna desamma eller finns det olikheter? Vilka frågor ställs oftast?

Till evenemanget på Vetenskapsfestivalen

Föreläsare: Anna Maria Gustafsson, ledande språkvårdare, Svenska avdelningen, Institutet för de inhemska språken, Helsingfors; Marika Tandefelt, Prof Em, Svenska handelshögskolan, Helsingfors; Henrik Rosenkvist, Prof, Institutionen för svenska språket, Göteborgs universitet. Moderator: Wivan Nygård-Fagerudd, kulturjournalist.

Datum: 2019-04-07

Kategorier: Språk, Humaniora, Svenska