Language, sexuality, history: Imagining a queer historical linguistics

Seminarium

William L. Leap håller seminarium om projektet Queer historical linguistics som behandlar intersektionerna språk, sexualitet och historia.

Diskussioner om språk, sexualitet och historia presenteras ofta som en linjär kronologisk sekvens där det förklaras hur dåtid blev till nutid. Det finns däremot "far more possibilities for living than time as measurement would lead us to believe" (Dinshaw 2012: 1370) och för att närma sig dessa "possibilities of living" måste språk-, sexualitet- och historiestudier se bortom "linear narratives in which [historical] meaning succeeds in revealing itself–as itself–through time" (Edelman 2004: 4).

Under seminariet kommer William L. Leap att diskutera de angreppssätt som finns för att närma sig språk, sexualitet och historia ur dessa perspektiv.

Mer information på den engelska versionen av evenemanget

Föreläsare: William L. Leap

Datum: 2019-05-06