Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

VÄSTRA NORDSTAN - GÖTEBORGS HISTORISKA HJÄRTA

Aktivitet

Hur ser Västra Nordstans 400-åriga historia ut och vilka är människorna som har bott och verkat här? Nu går startskottet för projektet GPS400 Västra Nordstan. Målsättningen är att sammanställa och genom innovativ digital teknik presentera ett bild- och filmmaterial som ökar kunskapen om och tillgängligheten till Västra Nordstans historia.

Nu startar arbetet med att kartlägga och visualisera Västra Nordstans historia. När Göteborg grundades 1621 låg stadens centrum här och än i dag präglas området av äldre tiders tomtindelning, smala gator och anrika byggnader som Rådhuset, Börsen, Ostindiska Huset, Stora Tullhuset och Kronhuset. Projektet genomförs i samarbete med fastighetsbolaget Higab och är en del av utvecklingsarbetet Västra Nordstan Revival som utgår från ledorden hållbarhet, innovation och tradition.

Datum: 2019-05-06

Tid: 11:00 - 18:00

Kategorier: Kulturvård

Arrangör: GPS400

Plats: Kronhuset, Postgatan 4-8

Ytterligare information:
GPS400-program.pdf

Kontaktperson: Mats Jönsson

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2018-10-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?