Teknik- och vetenskapshistoriska seminariet: Henrik Björck om Handelshögskolan i det högre utbildningssystemet

Seminarium

Teknik- och vetenskapshistoriska seminariet gästas av Henrik Björck, som presenterar texten "Handelshögskolan i det högre utbildningssystemet".

Henrik Björck, professor i idé- och lärdomshistoria vid Göteborgs universitet, presenterar kapitel 5, "Ekonomerna", i ett större pågående projekt: Vetenskapshistorisk hattparad: Forskarutbildningarna i det svenska högskolesystemets historia.

Projektet syftar till att ge ett korrektiv till en universitetscentrerad historieskrivning om den högre utbildningen och nya perspektiv på det danande av forskare som är centralt för det moderna samhällets professionella kunskapsförsörjning.

Texten kan rekvireras från henrik.bjorck@lir.gu.se en vecka i förväg.

Teknik- och vetenskapshistoriska seminariet är ett samarrangemang mellan Avdelningen för teknik, vetenskap och samhälle vid Chalmers och institutionen för litteratur, idéhistoria och religion vid Göteborgs universitet. Seminarieansvariga är Gustav Holmberg (GU), gustav.holmberg@lir.gu.se, och Per Lundin (Chalmers), per.lundin@chalmers.se.

Datum: 2019-12-19

Kategorier: Idéhistoria