Projektavslutning - bokrelease: forskningsprojektet Swedish Women Writers on Export

Högre seminarium

Projektavslutning och bokrelease för forskningsprojektet Swedish Women Writers on Export med närvarande gästforskare.

Inledning: Yvonne Leffler. Därefter vidare perspektiv, presentation av gästforskare knutna till projektet (15 min. var, totalt 30 min): Ildikó Annus (Budapest) - Om svensk 1800-talslitteratur på ungerska samt om den bibliografi om skandinavisk litteratur på ungerska som sammanställts av Annus och Péter Mádl; och av gästforskare Magdalena Wasilewsk-Chmura (Krakow) - Om Marie Sophie Schwartz enorma popularitet i Polen och de polska översättningarna av romanerna.

Avslutning: Yvonne Leffler.

Ordförande: Mats Jansson.