BOKMÄSSAN: Borges - en författare för vår tid?

Mässa, Föreläsning

Han var den blinde barden som hellre skrev essäer om imaginära böcker än egna romaner.Argentinaren Jorge Luis Borges (1899-1986) inflytande över den moderna litteraturen är omätligt, men om vad - och till vem - talar hans texter idag?

Författaren Gabriella Håkansson leder ett samtal om Borges författarskap och eftermäle med journalisten Jonas Thente, litteraturkritikern Mikaela Blomqvist, professor Andrea Castro, Göteborgs universitet och Oscar Hemer, en av redaktörerna för det stora urval av Borges texter som nu ges ut på svenska.

Datum: 2019-09-26

Kategorier: Språk, Humaniora, Litteraturvetenskap