BOKMÄSSAN: Humaniora - precis som all annan vetenskap

Seminarium

Är det rimligt att framställa humaniora som en annorlunda vetenskap och vilka krav bör ställas på den? Ett samtal om humanioras eventuella särart.

Deltagare: Göran Larsson, professor i religionsvetenskap och prodekan vid Humanistiska fakulteten, Göteborgs universitet, Thomas Karlsohn, professor i idé- och lärdomshistoria och Uppsala universitets representant i tankesmedjan Humtank.

Bokmässan 2019 pågår 26-29 september. Göteborgs universitets monter finns på entréplan, B07:74, och rymmer en rad seminarier och samtal om forskning och utbildning. Seminarierna ingår i entréavgiften.

Flera seminarier hålls av forskare från institutionen för litteratur, idéhistoria och religion, välkommen att komma och lyssna!

Datum: 2019-09-28

Kategorier: Humaniora