Emmanuel Katongole: Violence and the Invention of Love in Sub-Saharan Africa

Föreläsning

Emmanuel Katongole håller en offentlig föreläsning med titeln "Who are My People: Violence and the Invention of Love in Sub-Saharan Africa".

Katongole är gästforskare vid institutionen för litteratur, idéhistoria och religion. Han kommer från Uganda men är för närvarande professor i teologi och fredsstudier på the University of Notre Dame i USA.

Katongole är en av de mest framträdande afrikanska teologerna och är en flitig författare som har skrivit en rad mycket uppmärksammade böcker om kristendom i Afrika, såsom "The Sacrifice of Africa: A Political Theology for Africa" och "Born from Lament: The Theology and Politics of Hope in Africa".

Titeln på den här föreläsningen kommer från hans nästa bok.

Föreläsningen hålls på engelska / The lecture will be held in English.

Datum: 2019-10-22

Kategorier: Religion