Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Mod, motstånd och melankoli

Föreläsning

Sveriges största genusforskningskonferens g19 slår upp dörrarna till Folkets hus i Göteborg och sätter högaktuella frågor i strålkastarljuset. Ta plats i biografen Draken och ladda dina batterier i höstmörkret under en helkväll med underhållning, skarpa analyser, tankeväckande panelsamtal och efterföljande mingel.

"Vit melankoli. En diagnos av en nation i kris", föreläsning med Catrin Lundström, Linköpings universitet, om hur den politiska utvecklingen ihop med den demografiska utvecklingen i Sverige mot ett mindre etniskt homogent samhälle, utmanar den svenska självbilden av att vara ett progressivt, antirasistiskt land.

"Hotet mot fri forskning", panelsamtal med Zahra Bayati och David Brax, Göteborgs universitet, Anders Lindell, Kulturdepartementet, samt Jenny Gunnarsson Payne, Södertörns högskola. Moderator och kvällens konferencier: Dona Hariri.

Medverkar gör även Danskompaniet Spinn och Slynkören.

Kvällen kommer att teckentolkas samt simultantolkas till engelska. Hörslinga finns i lokalen.

Länk till anmälan: https://bit.ly/2mWTf7R

Datum: 2019-10-08

Tid: 18:30 - 22:00

Kategorier: Genusvetenskap

Arrangör: Arrangemanget är en del av konferensen g19. Arrangör är Nationella sekretariatet för genusforskning vid Göteborgs universitet. Finansiellt stöd har erhållits av Riksbankens Jubileumsfond.

Plats: Draken, Folkets Hus i Göteborg, Olof Palmes plats 1

Evenemangslänk: Läs mer om Mod, motstånd och melankoli

Sista anmälningsdag: 2019-10-08 kl. 00:00.

Avgift: Free entry, but preregistration is required.

Kontaktperson: Fredrika Almqvist

Registreringstiden för detta evenemang har gått ut

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2018-10-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?