Informationsmöte om satsningen på digitalisering och tillgängliggörande av kulturarvssamlingar för forskning

Möte

Inför vårens nya utlysning inom ramen för satsningen DIGARV - Digitalisering och tillgängliggörande av kulturarvssamlingar för forskning bjuder Centrum för digital humaniora (CDH) i samarbete med Universitetsbiblioteket (UB) till ett informationsmöte.

Syftet med mötet är att informera om den kommande utlysningen, ge perspektiv på förra årets omgång samt vad man ska tänka på om man vill samarbeta med CDH och UB. För att ge finansiärernas perspektiv har vi bjudit in Eva Stensköld, forskningssekreterare vid Riksbankens Jubileumsfond. Vi har även bjudit in Love Börjeson som är föreståndare för Kungliga bibliotekets nya digitala labb - han kommer också i omedelbar anslutning till mötet att ge en separat presentation av KB-labbet.

Program den 28 november
13:15-14:30 Information om utlysningen
14:30-15:00 Fika med utrymme för diskussion
15:00-16:30 Love Börjeson presenterar KB-labbet

Mer information om utlysningen finns på digarv.se

Varmt välkomna - vi bjuder på kaffe!

Datum: 2019-11-28

Kategorier: Forskning