INSTÄLLT: Bokpresentation: Psalmernas värld: Tre studier i 1695 års psalmbok

Högre seminarium

Håkan Möller presenterar Psalmernas värld: Tre studier i 1695 års psalmbok. OBS! INSTÄLLT!

Den svenska psalmboken 1695 brukar räknas som ett av 1600-talets mest centrala verk - teologiskt och litterärt.

I bokens tre studier rör vi oss från kungen och den officiella politiken under enväldet, till folket, undersåtarna och tidens lyx- och modediskurs, för att avslutningsvis närma oss den enskilda andaktsmänniskan, jaget inför Gud.

Ordförande: Johan Kärnfelt.

Seminariet hålls på svenska / The seminar will be held in Swedish.

På högre seminariet möts doktorander, forskare och studenter för idéutbyte och perspektiv utöver ämnesgränserna.

Datum: 2020-05-06

Kategorier: Religion