INSTÄLLT: Bokpresentation: Fabelbruk i svensk tidigmodernitet. En genrehistorisk studie

Högre seminarium

Erik Zillén, docent i litteraturvetenskap vid Lunds universitet, presenterar sin nya bok om den aisopiska fabelns historia i Sverige: Fabelbruk i svensk tidigmodernitet. En genrehistorisk studie. OBS! INSTÄLLT.

Boken, som argumenterar för det tidigmoderna som optimalt periodbegrepp i svensk fabelhistorieskrivning, kartlägger hur genren togs i aktivt bruk - språkdidaktiskt, moralpedagogiskt, exemplumretoriskt - under 1500-, 1600- och 1700-tal och hur fabeln runt 1800 hamnade i en kris som den aldrig hämtat sig från.

Samarrangemang mellan högre seminariet och Tidigmoderna seminariet.

Ordförande: Cecilia Rosengren.

Seminariet hålls på svenska / The seminar will be held in Swedish.

På högre seminariet möts doktorander, forskare och studenter för idéutbyte och perspektiv utöver ämnesgränserna.

Datum: 2020-05-13

Kategorier: Idéhistoria