Jon Vidar Sigurdsson: (Norske) borgerkriger og konger uten familier

Föreläsning

Et sentralt aspekt ved borgerkrigsperioden i Norge (ca. 1130-1240), og faktisk hele perioden fra slutten av 800-tallet, er at de norske kongene ikke hadde noen ¿familier¿, slik som de norske høvdingene. Denne situasjonen førte til at de fleste av kongssønnene ble sendt i oppfostring til lokal høvdinger, og kunne derfor i begynnelsen av sine karrierer som konger støtte seg på nettverkene til sine fosterfedre og fosterbrødre.

Jon Vidar Sigurdsson är professor vid Institutt for arkeologi, konservering og historie vid Universitet i Oslo.

Ordförande: Lars Hermanson

Välkomna!