Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Christian Benne: "Male Gaze? Friedrich Schlegel's letter to Dorothea, 'On Philosophy'"

Föreläsning

Christian Benne, professor i europeisk litteratur och idéhistoria vid Köpenhamns universitet, föreläser på temat "Male Gaze? Friedrich Schlegel's letter to Dorothea, 'On Philosophy'".

Föreläsningen belyser kvinnans ("filosofinnans") underskattade och uppseendeväckande betydelse i den europeiska romantiken.

Christian Benne är en av de mest framstående forskarna inom den europeiska litteratur- och idéhistoriska modernitets- och medieforskningen (se till exempel hans monografi "Die Erfindung des Manuskripts. Zur Theorie und Geschichte literarischer Gegenständlichkeit", Suhrkamp: Frankfurt am Main, 2015).

Sedan 2019 är han dessutom president för det tyska Friedrich Schlegel-sällskapet och utgivare för Athenäum (Friedrich Schlegel-sällskapets egen tidskrift).

Den här föreläsningen har en bred tematisk inriktning och är därmed av intresse för både litteraturvetare, idéhistoriker och religionsvetare.

Föredraget hålls på engelska / The lecture will be held in English.

Föredraget finansieras med bidrag ur Stiftelsen Gustaf Adolf Bratts föreläsningsfond

Det bjuds på fika i personalrummet i samband med föreläsningen.

Datum: 2020-02-13

Tid: 15:15 - 17:00

Kategorier: Litteraturvetenskap

Plats: Humanisten,Renströmsgatan 6
C664

Kontaktperson: Irina Hron

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2018-10-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?