KVINNODAGEN 2020: Förortsfeminism i en förändrande värld

Föreläsning

Internationella kvinnodagen firas den 8 mars för att uppmärksamma ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen. På Humanisten gör vi detta på fredagen den 6 mars istället med olika programpunkter. Välkommen!

De senaste åren har vi sett hur kampen mot klimatförändringar och sociala orättvisor mobiliserar rörelser i allt mer sammanflätade kamper. Denna presentation synliggör kvinnor vars feminism verkar ha en komposterande och reparerande effekt i allt från att få ödsliga stadsdelar att blomma och störta odemokratiska regimer till att rädda utrotningshotade arter.

Föreläsare: Juan Velasquez Atehortúa, docent i genusvetenskap, Göteborgs universitet.

Datum: 2020-03-06

Kategorier: Humaniora