Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

What's so funny? Modeling topics on jokes from Reddit

Workshop

Workshopen kommer att ges online."/>

Love Börjeson, föreståndare för KB-labb vid Kungliga biblioteket ger en workshop på CDH om topic modeling: "What's so funny? Modeling topics on jokes from Reddit".
Workshopen kommer att ges online.

Workshopen kräver inga särskilda förkunskaper och är praktiskt orienterad med syfte att workshopdeltagarna ska få prova - från ax till limpa - topic modeling, en metod som är mycket vanlig inom digital humaniora och samhällsvetenskap samt få en introduktion i en mjukvara och ett programspråk för statistisk analys - R - som används av forskare över hela världen. I workshopen används topic modeling för att undersöka vilka latenta ämnen som strukturerar innehållet i ett litet korpus på ca 10 000 skämt hämtade från onlineforumet Reddit.

Topic modelling är en vanlig språkteknologisk metod vilken är lätt infoga i ett humanistisk eller samhällsvetenskapligt forskningsprojekt på olika sätt: som en central analytisk komponent eller som ett komplement för att till exempel motivera ett urval för en annan typ av (kvalitativ) analys. Kan man hantera sin laptop kan man delta i workshopen.

Detta är en vänlig workshop: vi välkomnar alla, oavsett förkunskaper, och vi välkomnar alla frågor. Workshopen är gjord så att alla ska kunna ta sig igenom den.

Föreläsare: Love Börjeson

Datum: 2020-04-20

Tid: 10:00 - 12:30

Kategorier: Humaniora

Plats: Humanisten,Renströmsgatan 6
C360

Sista anmälningsdag: 2020-04-17 kl. 12:00.

Kontaktperson: Mats Fridlund

Registreringstiden för detta evenemang har gått ut

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2018-10-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?