Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

CANCELLED! Stadsrum, arkitektur och fotografiska praktiker med Krister Engström

Seminarium

Krister Engström, utbildad vid Högskolan för fotografi, har lång erfarenhet som arkitekturfotograf. Vid sidan av mer kommersiella uppdrag har han under flera år arbetat med böcker och publikationer om arkitektur tillsammans med arkitekturhistoriker och forskare vid Göteborgs universitet.

Under seminariet "Stadsrum, arkitektur och fotografiska praktiker" ger han en inblick i hur det fotografiska materialet för boken Lilienbergs stad ¿ Göteborg 1910-1930 (2018), ett samarbete med professor emeritus i stadsbyggnad Hans Bjur, och boken Göteborgs Rådhus (2015) med text av professor emeritus i arkitektur Claes Caldenby och Gajd arkitekter, har tagit form. Med utgångs i dessa projekt visar Krister Engström hur det praktiskt fotografiska arbetet med att gestalta rum och miljöer kan se ut och lyfter hur samarbetet mellan skribent/forskare och fotograf utvecklas under arbetsprocessen.

Föreläsare: Krister Engström

Datum: 2020-04-21

Tid: 13:15 - 15:00

Kategorier: Tvärvetenskap, Konst- och bildvetenskap

Arrangör: Institutionen för kulturvetenskaper

Plats: Humanisten,Renströmsgatan 6
J310

Kontaktperson: Christine Sjöberg

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2018-10-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?