Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

INSTÄLLD! Livskraft - Photovoice i behandling av psykisk ohälsa med Hans T Sternudd

Seminarium

Hans T Sternudd är docent i konst- och bildvetenskap vid Linnéuniversitet. I sin forskning har han intresserat sig för visuella medieringar av inre upplevelser, som ångest och oro. Han har bland annat undersökt bilder av självskada i ett av Vetenskapsrådet finansierat projekt.

Under seminariet kommer det tvärvetenskapliga forskningsprojektet Livskraft att presenteras. I projektet undersöks behandling med stöd av Photovoice, ett fotobaserat metodologiskt verktyg. Photovoice har genomgående använts som en metod för att uppmärksanna personers utsatta positioner, exempelvis har sociala missförhållande bland hemlösa undersökts utifrån de utsattas perspektiv. I Livskraft ges deltagarna agens genom att skildra sin vardag med hjälp av egentagna fotografier, som senare bildar underlag för samtal och förslag på åtgärder. I projektet ligger fokus på stunder av välbefinnande hos personer drabbade av stressrelaterad ohälsa. I seminariepresentationen tar Hans T Sternudd utgångspunkt i deltagarnas fotografier.

Föreläsare: Hans T Sternudd, docent i konst- och bildvetenskap vid Linnéuniversitet.

Datum: 2020-05-05

Tid: 13:00 - 15:00

Kategorier: Tvärvetenskap, Konst- och bildvetenskap

Arrangör: Institutionen för kulturvetenskaper

Plats: Humanisten,Renströmsgatan 6
C452

Kontaktperson: Christine Sjöberg

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2018-10-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?