Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

INSTÄLLT! Joker

Filmvisning

Filmvisning och samtal:

JOKER

I regi av Todd Phillips

Filmen Joker från 2019 utspelar sig i den fiktiva staden Gotham under tidigt 1980-tal. Huvudpersonen Arthur Fleck (spelad av Joaquin Phoenix) försörjer sig som clown men drömmer om att bli ståuppkomiker. En rad händelser leder till att Arthur successivt förvandlas till den, inom Batman-mytologin, ökända skurken Joker.

Filmen tillhör superhjältegenren samtidigt som den präglas av en stark socialrealism. Här ges inte bara ett helt nytt perspektiv på Batman sagan - filmen är tydligt förankrad i konflikter som finns i vår samtid.

Institutionen för Kulturvetenskaper, i samarbete med Masterprogrammet Kultur och Demokrati, bjuder härmed in till vår första offentliga filmklubbsvisning. Tillfället är gratis och kräver ingen föranmälan. Filmvisningen följs av ett panelsamtal om filmen mellan Tobias Pontara och Catharina Thörn, båda verksamma vid Institutionen för Kulturvetenskaper. Sprid gärna informationen till intresserade.

Välkomna!

Föreläsare: Tobias Pontara och Catharina Thörn

Datum: 2020-03-26

Tid: 17:00 - 20:30

Kategorier: Humaniora, Student

Arrangör: Institutionen för kulturvetenskaper

Plats: J222

Kontaktperson: Catharina Thörn

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2018-10-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?