Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Go home? Research as intervention in heated political debate

Seminarium

Samtal mellan sociologen Hannah Jones, University of Warwick, och Helena Holgersson, institutionen för kulturvetenskaper.

I juli 2013 lanserade UK Home Office en kampanj med avsikt att sprida kunskap om deras nya, hårdare linje mot så kallad "illegal" immigration. Bland annat uppmanades papperslösa i annonskampanjen att "go home".

Slagord som tidigare varit förbehållna rasistiska rörelser användes nu av statliga myndigheter. Med utgångspunkt i denna insikt startade ett antal forskare och aktivister ett nytt forskningsnätverk som skulle undersöka vad den hårdare tonen gentemot invandring i myndigheters kommunikation betydde, för såväl den offentliga debatten som det brittiska vardagslivet.

Sociologen Hannah Jones var en av forskarna som ingick i nätverket. I ett samtal med sociologen och kulturvetaren Helena Holgersson berättar hon om hur projektet startades, vad de funnit för resultat och vilken inverkan de kan få.

Samtalet sker på engelska.

Föreläsare: Hannah Jones

Datum: 2017-09-19

Tid: 18:00 - 20:00

Kategorier: Forskning

Plats: Göteborgs Litteraturhus, Lagerhuset, Heurlins plats 1b

Kontaktperson: Helena Holgersson

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2018-10-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?