Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Inside the Box: Varför brinner Wiphalan?

Föreläsning

Del 1 i samtals- och podcastserien Inside the Box 2020.

Varför brinner Wiphalan?

Flaggan Wiphala symboliserar de latinamerikanska ursprungsfolkens kamp. Men den är omtvistad och provokativ. I nyheterna från Chile och Bolivia ser vi hur den förenar protesterande, men också hur den bränns. Socialantropologen Anders Burman, Erika Ticona, antropolog, textilkonsthantverkare och aktivist av aymaraursprung, och Adriana Muñoz, arkeolog och intendent på Världskulturmuseet, reder ut varför.

Inside the Box är en samtalsserie som också produceras som en podcast. Moderator är Helen Arfvidsson som tillsammans med forskare, författare, intendenter och konstnärer tar reda på vad som finns "inside the box".

Plats: Världskulturmuseet, Södra vägen 54
Fri entré. Begränsat antal platser. Ingen föranmälan.

Föreläsare: Socialantropologen Anders Burman. Erika Ticona, antropolog, textilkonsthantverkare och aktivist av aymaraursprung. Adriana Muñoz, arkeolog och intendent på Världskulturmuseet. Helen Arfvidsson, moderator.

Datum: 2020-02-27

Tid: 14:00 - 15:00

Kategorier: Tvärvetenskap

Arrangör: CCHS & Världkulturmuseet i samarbete med Folkuniversitetet

Plats: Studion, Världskulturmuseet, Södra vägen 54, Göteborg

Evenemangslänk: Läs mer om Inside the Box: Varför brinner Wiphalan?

Kontaktperson: Jenny Högström Berntson

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2018-10-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://hum.gu.se/aktuellt/Kalendarium/Aktuellt_detalj/?tipFriend=true&tipUrl=http%3A%2F%2Fhum.gu.se%2Faktuellt%2FKalendarium%2FAktuellt_detalj%2F%3Fprint%3Dtrue%26eventId%3D70137035500&eventId=70137035500
Utskriftsdatum: 2020-07-15