Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Romanska språk i Sverige - tradition och förnyelse

Konferens

Konferensen arrangeras av institutionen för språk och litteraturer vid Göteborgs universitet med stöd av Riksbankens Jubileumsfond.

Doftallergi, så undvik parfymerade produkter!


Högre utbildning och forskning inom romanska språk har en lång historia vid svenska lärosäten. Den första undervisningen anordnades redan på 1600-talet och de första professurerna med inriktning mot romanska språk inrättades 1888 i Lund och 1890 i Uppsala samt ett år senare i Göteborg. De kallades då professurer i "nyeuropeisk lingvistik (och modern litteratur) med undervisningsskyldighet i romanska språk". Idag bedrivs forskning och utbildning inom något eller några av de romanska språken vid flertalet högskolor och universitet i Sverige. Utbildningarna har under åren genomgått stora förändringar, inte minst de senaste decennierna. Samtidigt är det vissa inslag i utbildningarna som fanns såväl förr som idag, om än i ändrad skepnad (t.ex. översättning, språkhistoria, studiet av äldre litteratur). Hur har dessa förändringar inom utbildningarna sett ut mer precist och hur kan morgondagens utbildningar komma att te sig? Vilka är utmaningarna och möjligheterna för dagens utbildningar inom de romanska språken i Sverige?


Program

Läs mer på konferensens hemsida


Datum & tid: 2017-04-20 kl 13:00 till 2017-04-21 kl 16:30

Kategorier: Språk, Lärande, Forskning, Humaniora, Lingvistik, Litteraturvetenskap

Arrangör: institutionen för språk och litteraturer

Plats: Gamla hovrätten, Olof Wijksgatan 6, sal T219

Evenemangslänk: Läs mer om Romanska språk i Sverige - tradition och förnyelse

Kontaktperson: Elisabeth Bladh, Andreas Romeborn, Ingmar Söhrman

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2011-09-14
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?