Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Workshop: Utveckling av mobilappar för medborgarforskning

Workshop

Den 25-27 april hålls en internationell workshop om nya mobilverktyg för medborgarforskning på Göteborgs universitet. Intresserade av medborgarforskning bjuds in att delta, det finns några platser kvar.

Namnet på workshopen är Defining principles of mobile app and platform development in citizen science: Interaction, Interoperability, Innovation

- Medborgarforskning kan vara en enorm tillgång för vetenskapen och den ger också allt större skaror möjlighet att vara med och skapa vetenskaplig kunskap. Frågan är vad det innebär för kunskapen? Frivilliga bidrag från en större population av icke-experter kräver naturligtvis något sätt att försäkra sig om den vetenskapliga kvaliteten, säger Dick Kasperowski.

Hur kan forskare garantera att detta är ett sätt att skapa vetenskaplig kunskap på? Hur använder forskare och programmerare digitala teknologier för att göra det möjligt för frivilliga som inte vet något om vetenskaplig teori och metod att faktiskt kunna bidra till vetenskapen? Hur samarbetar olika yrkesgrupper, forskare, programmerare och de frivilliga som alla har del i hur framgångsrikt ett forskningsprojekt blir?
Det är några av frågorna som denna workshop ska försöka ge svar på.Workshopen är öppen för alla intresserade och kostnadsfri. Antalet platser är dock begränsat till 60.


Mer information och länk till anmälan:

https://ecsa.citizen-science.net/events/ecsa-events/second-workshop-defining-principles-mobile-apps-and-platforms-development-0

Datum & tid: 2017-04-25 kl 15:00 till 2017-04-27 kl 23:59

Kategorier: Tvärvetenskap

Arrangör: Göteborgs universitet, Naturhistoriska museet i Berlin och European Citizen Science Association

Plats: Universitetsbyggnaden Vasaparken, Universitetsplatsen 1

Evenemangslänk: Läs mer om Workshop: Utveckling av mobilappar för medborgarforskning

Kontaktperson: Dick Kasperowski

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2011-09-14
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?