Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Språkens magi

Föreläsning

Institutionen för språk och litteraturer, i samarbete med Folkuniversitetet, bjuder in till denna föreläsning som är öppen för alla intresserade. Inträde är gratis. Begränsat antal platser. Ingen föranmälan krävs

Vad är det som fascinerar i språkens värld? Varför är de ibland logiska och ibland helt oväntade i sin struktur och sitt ordförråd? Vad kan språken berätta om vår historia och våra kontakter? Hur kommer det sig att närbesläktade språk ibland ligger väldigt nära varandra, men i andra fall valt helt olika lösningar för samma uttrycksbehov.

Här visas de spännande sammanhangen och de till synes oförklarliga banden och skillnaderna mellan språken liksom den magiska känslan av att studera ett nytt språk och se en "ny" värld öppnas med andra perspektivet på världen.

Föreläsare: Ingmar Söhrman är professor i romanska språk (särskilt spanska) vid institutionen för språk och litteraturer, Göteborgs universitet.

Datum: 2017-10-19

Tid: 18:00 - 19:00

Kategorier: Språk, Humaniora, Samverkan

Arrangör: institutionen för språk och litteraturer och Folkuniversitetet

Plats: Humanisten, Renströmsgatan 6
Lilla hörsalen

Kontaktperson: Evie Coussé

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2011-09-14
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?