Brännpunkt språk: Ludvig Berggren, Sveriges författarförbund

Föreläsning

Brännpunkt språk är en föreläsningsserie med arbetsmarknadsanknytning som arrangeras inom ramen för Internationella språkprogrammet vid institutionen för språk och litteraturer. Gästföreläsningarna riktar sig främst till Internationella språkprogrammets studenter men är öppna för alla i mån av plats.

Vad innebär det att arbeta som litterär översättare? Och vad innebär egentligen litterär översättning? Ludvig Berggren från Sveriges Författarförbund berättar om branschen, om avtal, villkor och ekonomi, men håller framför allt en workshop där alla deltagare får översätta poesi från engelska till svenska. För studenter på ISP men öppet för alla intresserade.

Föreläsare: Ludvig Berggren, Sveriges Författarförbund

Datum: 2018-02-21

Kategorier: Språk, Samverkan, Humaniora

Arrangör: institutionen för språk och litteraturer