Hur skriver jag en bra forskningsansökan till Riksbankens Jubileumsfond?

Seminarium

Detta seminarium är ett unikt tillfälle att skapa en uppfattning om vad som krävs för att en RJ-ansökan skall bli beviljad.

Riksbankens Jubileumsfond (RJ) är en av de viktigaste finansiärerna av svensk humanistisk och samhällsvetenskaplig forskning. Sista datum att skicka in en ansökan till årets utlysningar för program, projekt och infrastruktur för forskning är den 30 januari 2019 kl 16.00.

Det finns möjligheter att ställa frågor, både i anslutning till presentationerna och vid en avslutande frågestund.

Notera att tiden för seminariet kan bli något kortare än två timmar.

Föreläsare: Fredrik Lundmark, forskningssekreterare vid RJ berättar om hur RJ arbetar, hur beredningsgrupperna och bedömningsprocessen ser ut, och vad man bör tänka på när man skriver sin ansökan.

Christina Thomsen Thörnqvist Professor i latin vid Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori, ger sin bild av att ansöka och inneha ett RJ-program.

Datum: 2018-12-07

Kategorier: Forskning